Az önképzőkörről

Szekció utolsó frissítése: 2009. Szeptember 2.

Egy menüvel följebb Vissza a föoldalra

Mi az önképzőkör célja?
Milyen rendszereséggel jövünk össze?
Megalakulás, történet
Ki kit hívott az önképzőkörbe?

Mi az önképzőkör célja?

Talán azzal lehetne legegyszerűbben megfogalmazni az egész önképzőkör célját, hogy mindenki tájékozodjon az élet más területeiről is, és ne csak arról, amiről az egyetemen tanul. Egyfajta látókör szélesítés ez. A témák változatosságát mutatják a különböző években tartott előadások címei is. Nem utolsósorban az is a célja az önképzőkörnek, hogy a tájékozódás mellett jól is érezzük magunkat, megismerjük egymás véleményét egy közös beszélgetés alkalmával.

2005 Június 18: Földváry Miklós előadása utáni beszélgetés    2005 Október 22: Göttinger Márk beszél a Jeney Zoltán Halotti szertartás művérőlMilyen rendszereséggel jövünk össze?

Nagyjából 3 hetenként jövünk össze - leginkább szombat délután - mindig más tart előadást valamilyen témakörből. Az előadás után többnyire beszélgetés következik az adott tudományterületről, általában egy közös vacsora keretében. Évente 2 alkalommal külsős előadókat is hívunk, akik elismert szaktekintélyek, témakörük vezető egyéniségei.

Megalakulás, történet:

Az önképzőkör 2003 szeptemberében alakult a Fekete Bárányok hittancsoport egyes tagjaiból, valamint ahhoz közel álló egyénekből, akik leginkább a Szent Imre Gimnázium 2000-ben érettségizett Assisi Szent Ferenc osztályába jártak. Az önképzőkör ötlete Zupán Gergely fejéből pattant ki, aki Keglevich Kristófot kérte fel a csoport megalakítására és első éves vezetésére.

Az egyik első írásos dokumentum az önképzőkörről:
Az egyik első írásos dokumentum az önképzőkörről


Ki kit hívott az önképzőkörbe?

Az alábbi ábrán az látható, hogy ki kit hívott az önképzőkörbe:
Ki kit hívott az önképzőkörbe?

Narancssárgával vannak jelölve az alapító tagok és arany színnel a később csatlakozott emberek. Sötét kék szín jelzi a jelenleg inaktív alapító tagokat és világoskék a jelenleg inaktív később csatlakozott embereket.
Az ábra a Graphviz nevű gráfszerkesztő programmal készült az alábbi forráskód alapján.