Garay János: A biciklizés, mint sport

Szekció utolsó frissítése: 2008. November 19.

Egy menüvel följebb Vissza a föoldalra
Bicikli

Linkek

2008. Szeptember 13.

Jelen volt 10 fő:

Börzsönyi Nóra
Kristóf Ibolya
Szivi Zsófia
Bayer Balázs
Garay János
Göttinger Márk
Halm Tamás
Keglevich Kristóf
Lencsés Ákos
Németh Gábor Árpád


Idézet:

"Számomra a biciklizés mindig részegítő izgalommal teli időtöltés. Oly változatos, akár a tengerparton gyűjtött színes, más-más alakú és formájú kavicsok, oly részegítő, mint egy borkedvelőnek a Cabernet Savignon. Nekem a bringa jelenti a narkót és az italt, benne csapongó szenvedélyem egyetlen sűrű esszenciává tömörül. Ebben megfürdik a lélek és pihen a test.
A másik fontos dolog a szabadság: bringámon ülve kergetem a szelet, lefelé időnként úgy érzem, hogy sikerül is beérni és leelőzni. Tudjátok Ti milyen az, amikor olyan gyorsan mentek, hogy a könnyeitek is kicsordul tőle, s hogy micsoda mámor az? Ismeritek-e azt, amikor a szellő játékosan meglegyinti a bőrt, s szárítja a patakzó izzadságot? Van-e ennél édesebb érzés?
Barátokkal előttem és mögöttem, egyazon célért dobban szívünk, beszélnünk sem kell róla, tudjuk jól, hogy egyazon érzés kényszerít minket nyeregbe minden egyes alkalommal. Azért tekerek, hogy érezzem az erdők zsongását, a dh-k rázós izgalmát, a mászások nirvánáját, s hogy lássam a hegycsúcsokról elénk táruló földi mennyországokat."

Kovács Natali (1977-2008)